Bitcoin haalt recordhoogte van € 42.500 dankzij investering Tesla van € 1.5 miljard

Bitcoin (BTC) sprong met bijna 3.000 dollar in minuten op 8 februari als rapporten naar voren gekomen dat Tesla had gekocht 1,5 miljard dollar aan BTC.

BTC/USD 1 uur kaarsdiagram (Bitstamp). Bron: Tradingview

BTC prijs stijgt boven $43,000

Gegevens van Cointelegraph Markets en TradingView bijgehouden BTC / USD als een plotselinge piek tot meer dan $ 41.000 verscheen als nieuws van tesla’s plannen sijpelde in.

Een indiening bij de Amerikaanse toezichthouder de Securities and Exchange Comission (SEC) blijkt dat het bedrijf van plan is om 1,5 dollar aan Bitcoin te kopen.

Gerelateerd: Tesla verwacht bitcoin te accepteren voor betaling

“In januari 2021 hebben we ons beleggingsbeleid bijgewerkt om ons meer flexibiliteit te bieden om ons geld verder te diversifiëren en te maximaliseren, wat niet nodig is om voldoende bedrijfsliquiditeit te behouden. Als onderdeel van het beleid, dat naar behoren werd goedgekeurd door de Audit Commissie van onze Raad van Bestuur, kunnen we een deel van dergelijke liquide middelen investeren in bepaalde alternatieve reserves, waaronder digitale activa, goud, goud, goud op de beurs verhandelde fondsen en andere activa zoals gespecificeerd in de toekomst,” stelt het.

“Daarna hebben we in totaal $ 1,50 miljard geïnvesteerd in bitcoin onder dit beleid en kunnen we digitale activa van tijd tot tijd of op lange termijn verwerven en vasthouden. Bovendien verwachten we bitcoin in de nabije toekomst te accepteren als een vorm van betaling voor onze producten, onder voorbehoud van toepasselijke wetten en in eerste instantie op een beperkte basis, die we al dan niet kunnen liquideren na ontvangst.”

De stap volgt op bemoedigende signalen van CEO Elon Musk, ’s werelds rijkste man, die vorige week openlijk verklaarde dat hij een “supporter” van Bitcoin was. Sindsdien zijn er echter signalen gemengd, nadat Musk Bitcoin uit zijn Twitter-biografie had verwijderd, maar dogecoin (DOGE)bleef tweeten en promoten.

Op het moment van schrijven, volatiliteit was ongebreideld als BTC / USD voorbij all-time highs van $ 42.000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *